Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Η λίστα διαβασμένη ανάποδα
Το ΒενιζελοΠΑΣΟΚ (θυμηθείτε οτι ΠΑΣΟΚ ως οργναωτική οντότητα δεν υπάρχει, Τα όργανα του κόμματος έχουν καταργηθεί απο τον Βενιζέλο με εξαίρεση τη τον Πρόεδρο δηλαδή τον ίδιο...) σκούζει για το αίτημα Προανακριτικής που θα περιλαμβάνει και αυτόν. "Οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης", "πολιτική αλητεία", "αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης και της χώρας" κλπ.
Ο κ Βενιζέλος ήταν "ελεω  Θεού" υπουργός Οικονομικών, αποκλειστικός συνομιλητής  των δανειστών και διαπρύσιος κήρυκας  της εθνικής ανάγκης να εφαρμόσουμε οτι μας λένε.
Κατακεραύνωνε με πάθος τους αντιφρονούντες ως μειωμένης εθνικής υπόστασης.Η χώρα είχε οικονομικά διαλυθεί, οι εργαζόμενοι και η εργασία είχαν σταλεί στον πάγκο του χασάπη και ο κ. Βενιζέλος έψαχνε για την σωτηρία δηλάδη για λεφτά.
τΤότε ακριβώς έφτασε στα χέρια  του κατάλογος με μεγαλοκαταθέτες η πιθανή φορολόγηση των οποίων θα μπορούσε να φέρει άμεσα  αρκετό "ζεστό" χρήμα στην καθημαγμένη χώρα.
Ομως ο κ. Βενιζέλος -όπως κατέθεσε στην επιτροπή της Βουλής - "ξέχασε τη λίστα στο συρτάρι του και δεν την άνοιξε καν, πρόλαβε μόνο να δεί πως στην αρχική της σελίδα υπήρχαν τρία ονόματα Εβραίων (;;;)" .
Ολο τούτο λοιπόν δεν συνιστά θέμα για το ΒενιζελοΠασοκ. Δεν αποτελεί ένδειξη ενοχής ικανής να ερευνηθεί. Δεν πρέπει να συνυπολογισθεί με την  προώθηση εκ μέρους του  μέτρων που απαλλάσοσυν απο τα βάρη της κρίσης ακριβώς την κοινωνική τάξη που γεμίζει τη  λίστα Λαγκάρντ.
Δεν πρέπει να μετρήσει το βεβαρυμένο  με την πρωτοφανή κρατική ενίσχυση της ανεμοτράπεζας του Λαυρεντιάδη μητρώο του κ. Βενιζέλου. Ούτε το οτι "στο καπάκι" του χαρίσματος 100 εκ στην Proton Bank ψήφισε νόμο απαλλαγής όσων υπουργών το υπέγραψαν!!!.
Ολα τούτα δεν αποτελούν "κατι" ικανό να απασχολήσει την Βουλή. Αυτή μπορεί να ασχολείται επι τρία χρόνια με τον κυρ Θανάση που έκρυψε τον θάνατο του παππού για να τρώει το πεντακοσάρικο της σύνταξης. Μπορεί να "ασχολείται" νυχθημερόν, επίσης, με την κυρα Ματίνα που έκρυψε την αρτιμέλειά της για να τσεπώσει το επίδομα συμπαράστασης.
Αλλο να κρύβεις νεκρούς και κουσούρια για 500 ευρώ και άλλο να κρύβεις λίστες με λεφτάδες..
Η κλίμακα των αξιών του Βενιζέλου είναι τόσο αδρή όσο και οι πολιτικές του...
Αν λοιπόν, η αντιπολίτευση εκανε γαργάρα (ή λοβοτομή αν προτιμάτε...) το καταφανώς ύποπτο της εξαφάνισης μια λίστας υπερπλουσίων,  "επωνύμων" και κορυφών της "εθνικής προσπαθειας" τότε θα ήταν καλή. Θα ήταν πολιτικά "υπεύθυνη", "εθνικά ευαίσθητη" και κομματικά "υπεράνω".
Η δε πολιτική ζωή δεν θα "δηλητηριαζόταν", η κυβέρνηση δεν θα "αποσταθεροποιούνταν" , η χώρα δεν θα "εκτίθονταν διεθνώς", οι αγορές δεν θα τρόμαζαν, οι επενδυτπες δεν θα αισθάνονταν ανασφαλείς.
Με τα μάτια και τα μυαλά ανοιχτά είμαστε χάλια. Με τα μάτια και τα μυαλά κλειστά αποσταθεροποιείται η χώρα. Οταν ζητάμε δικαιοσύνη και επανόρθωση είμαστε "πολιτικοί αλήτες". Οταν δεχόμαστε τον κοινωνικό κανιβαλλισμό των ισχυρών του χρήματος είμαστε πολιτικώς ορθοί.
Αυτό υπονοεί το Βενιζελοπασοκ.Με αυτούς τους απίθανους λογικούς ακροβατισμούς προσπαθεί να σωθεί απο την ατιμωτική εξαφάνιση για την αδήριτη έλευση της οποίας κατηγορεί την αντιπολίτευση!
Θαρρρούν πως ο κοσμάκης δε νογάει. Πως μπορεί να δέχεται ακόμα αμάσητες τις αφόρητες και αγωπαθείς ανοησίες του κ. Βενιζέλου οτι "στοχοποιείται προσωπικα επειδή ξέρουν οτι αποτελεί εγγυητή της δημοκρατικής ομαλότητας και της εξόδου απο την κρίση".
Μωραίνει κύριος...   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου