Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Η χώρα πρεζόνι...

Η χώρα πρεζόνι περιμένει τη δόση της. Τη δόση του "προγράμματος σωτηρίας". Του προγράμματος που όσο περισσότερο εφαρμοζεται τόσο περισσότερο την ρίχνει την πρέζα του χρέους!
Κι όπως ακριβώς τα δύστυχα πρεζόνια σέρνονται παραδομένα, χωρίς σκέψη, χωρίς θέληση , έτοιμα να κάνουν τα πάντα για να αποφύγουν την στερηση, έτσι και η Ελλαδα της τρικομματικής.   Παραδομένη,  σέρνεται στα πόδια της τροικας και ψελίζει κατι γελοίες "αντιρρήσεις" για να πάρει την δόση και να συνεχίσει να ζεί όλο και χειρότερα. "Διαπραγματεύεται σκληρά" λένε: Αν οι δόσεις αποπληρωμής χρεών προς το Δημόσιο θα είναι 6 ή 8. Αν το "προσωρινό χαράτσι" που μονιμοποιήθηκε θα λέγεται φόρος, αν θα το εισπραττει η ΔΕΗ ή  η εφορία, αν οι 25.000 απολύσεις δ.υπαλλήλων θα γινουν "εθελουσίως" , με κλωτσές ή με κάποιες "εξυπνες" μηνυύσεις που θα δημιουργήσουν "επίορκους".. Τέτοια σκληρή διαπραγμάτευση. Εχοντας υπογράψει την παραδοση κάθε οικονομικού, πολιτικού ή διπλωματικού εργαλείου στους δανειστές ασκούν πολιτική και διαπραγματεύονται όσο και το αγκιστρωμένο ψάρι με τον ψαρά...
Η πλάκα είναι πως ετούτα τα delivery boys εγκαλούν την αντιπολίτευση οτι δεν έχει σχεδιο και προτάσεις!
Ως εάν αυτό που υπέγραψαν και υλοποιούν να έχει οποιαδήποτε μυρωδιά  σχεδιασμού, μέτρων, προοπτικής! Δεν μπορούν -επειδή δεν θέλησαν- να πάρουν μισό ευρώ απο εδώ και να το ρίξουν εκεί. Δεν έχουν - επειδή την απεμπολησαν με την θέλησή τους - την παραμικρη δυνατότητα χρηματοδότησης, παροχής κινήτρων, επενδυτικών πρωτοβουλιών, τομών, διορθώσεων. Δεν έχουν απολύτως τίποτα απο οτι συνιστά αυτο που λεμε άσκηση πολιτικής. Αυτο το απόλυτο τίποτα Ελληνικής οικονομικής πολιτικής σκιαγραφεί και εξηγεί την κόλαση στην οποία έστειλαν τη χώρα. Ολο το θανατηφόρο χαρμάνι είναι εδώ και αυξάνεται συνεχώς: Και το χρέος και η ύφεση και η ανεργία και η καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων και η κατατσροφη κοινωνικών δομών και η νέα φτώχεια και οι άστεγοι και οι ανασφάλιστοι και οι μεταναστεύοντες. Ακόμα και οι τιμές σε πολλά κρίσιμα είδη ανεβαίνουν ατάραχες όσο η ζήτηση (εισοδημα) πέφτει συνεχώς!!! 
Η μόνη -παγκόσμια - επιτυχία τους είναι μία: εξαφάνισαν απο τη χώρα την οντότητα αλλα και την έννοια πλούσιος! Εχουμε να ακούσουμε κάτι γι αυτούς ενα- δυο χρόνια.. Ούτε δηλώσεις δεν κάνουν τελευταία το παρατηρήσατε; Αρκούνται στις γλυκές πάσες των τροικανών  Για πολιτικές που να τους αφορύν -περαν των περσινων μειοώσεων φορολογίας κερδών...- δεν εχουμε δει ούτε για δείγμα! Ακόμα και τα ονοματά τους σε λίστες Λαγκαρντ και άλλες δουλευουν σκληρά διόμισυ χρόνια τώρα για να τις εξαυλώσουν. 
Ποιός στ΄αλήθεια μπορεί να πιστεύει οτι αυτός ο ζόφος μπορεί να βγάλλει τη χώρα απο την πρέζα της κρίσης; 
Ποιός δεν μπορεί να δει οτι είναι ανάγκη τεράστια και κατεπείγουσα να σταματήσει η μνημονιακός κατήφορος  και να ανακτηθούν όλα τα εργαλεία χάραξης πολιτικής;
Για να εφαρμοστούν προγράμματα για τη χώρα και το λαό πρέπει να υπαρχει χώρα και λαός πράγμα που αμφισβητούν τα μνημόνια της αγορολαγνείας και της Μερκελευρώπης.
Ας αρχίσούμε ανακτώντας τη χώρα λοιπόν...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου