Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Ενα υπέροχο αϊ σιχτιρ που δεν ειπώθηκε

Αχ Γιάννάκη μου το ξέρω είναι δύσκολο. Ειδικά γιά σένα . Πως να ζητησεις απο έναν απόκληρο να σηκώσει το φιλότιμο μιας χώρας και το δίκιο του ορθού λόγου;
Σε σενα μιλώ Γιάννη Αντετοκούμπο. Και μέσα απο σένα μιλώ στον εαυτό μου και σε όσους μπορούν να με ακούυσουν.
Τι όμορφο , τι ιστορικό, τι δικαιολογημένο, τι ανατρεπτικό , τι βαθιά ανθρωπινο θάταν  το αϊ σιχτίρ σου!
Σε ποιούς; Μα στους επίσημους που σε δέχτηκαν! Στον πρωθυπουργό πριν απ ΄ολα.
Για ττην απύθμενη υποκρισία, την ασύστολή έκθεση ψευδών αισθημάτων, την ζωώδη ταληροφροσύνη.
Μέχρι χτες (ναι χτές στο συνέδριο της Ν.Δ !!!) εσύ , ο τιμώμενος, ήσουν καταληψίας, επιδρομέας, φορέας ανεργίας,  εγκληματικότητας και ασθενειών. Ειχε τάξει πως θα "επανακαταλάβει" ΑΠΟ ΣΕΝΑ τον λαθρομετανάστη τις πόλεις μας. Εστελνε συχνά πυκνά ΕΝΑΝΤΙΟΝ σου τις ορδές του Δένδια, τα ρομφαιοφόορα φασιστοειδή παραληρήματα του Αδωνι (έχεις διαβάσει τιο έχει γράψει εναντίον σου;), έκανε τα στραβά μάτια όταν οι συμμορίες της Χρυσής Νύχτας εσπαγαν τον πάγκο και το κεφάλι "σου" στις Ραφήνες.
Είναι οι ίδιοι που τώρα σε αγαπούν. Που δειχνουν οτι σε δεχονται. που σε χρησιμοποιούν ως τρόπαιο ανεκτικότητας, ευρυχωρίας και φιλελευθερισμού. Ο Σαμαράδωνις ... Επειδή έχεις (και για όσο έχεις...)  συμβόλαιο με μπόλικα τάλληρα ...Είναι το νόμισμα και το νόημα της ζωής τους και της ιδεολογίας τους. Ετσι πουλάνε και την υπηκοότητα. Εστησαν νόμο που λέει ποιός όποιος φέρει 25.000 ευρώ παίρνει υπηκόοτητα ως επενδυτής . Ενω "εσύ" που γεννήθηκες εδώ, αριστευσες στο σχολείο εδώ, πληρώνεις φόρους κλπ εδω είσαι λαθρομετάστης καταληψίας, οιονεί ντεσπεράντο.
Αχ ρε Γιάννη , αν έλεγες το αϊ σιχτίρ στην πρόσκληση..
Εχω μια διαβολεμένη προαίσθηση οτι θα έσπαγε κόκκαλα, θα γινόταν παγκόσμιο θέμα. Πως θάταν η εκδίκηση της γυφτιάς . Πως θα έπαιρνε θέση στο πάνθεον των μεγάλων, των ιστορικών, των αιώνια σημαντικών  αϊ σιχτίρ των ξυπόλητων.
Το ξέρω ρε Γιάννη πως δεν μπορείς. Το ήξερα. Μια προβολή κάποιων απωθημένων μου έκανα. Μια νοσταλγία για μια νίκη των ανθρωπινων έναντι των αγοραίων έκανα. Να είσαι καλά όπως και νάχει. Εμείς (κάμποσοι νομίζω ) εδώ χαιρόμαστε ανυπόκριτα για το βήμα σου. Γιατί για μας ήσουν ο Γιάννης και χτες που ήσουν μικροπωλητής και προχτές που ήσουν αστεγος και νηστικός και αύριο που θα είσαι αστέρι.
Συμβουλή; Α μπα. Την καλύτερη την είπε πατέρας σου: "τα παιδιά μου έχουν παιδεία". Δικαίωσε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου