Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

«Όλο το έθνος προσκυνά σώβρακα και φανέλες». Αμ δε…Ολιγάρχες προσκυνά!


 Millwall fans celebrate beating Everton. Photo: Reuters
Αν πεις "καλά κάνουν στον ΠΑΟΚ" τότε σίγουρα "είσαι με τον Μαρινάκη". Αν πεις "ρίχνουνε τον ΠΑΟΚ» τότε,  εξ ίσου σίγουρα, « είσαι με τον Σαββίδη".  Οι σιτιζόμενες από τους προεδράρες "Θύρες" χουλιγκάνων απειλούν θεούς και δαίμονες, πολιτικοποιούν (με αναλύσεις απείρου κάλους) το θέμα , τρομοκρατούν τους ψοφοδεείς και ψηφοδεείς "πατέρες του έθνους" με εμπάργκο ψήφων και σφαλιάρες.
Η κυβέρνηση δίνει ρεσιτάλ φαιδρότητας. Βρέθηκε, αυτή μια κυβέρνηση συγγενής εξ αίματος και ιδεολογίας (και  όχι μόνον...) με τους ολιγάρχες , εν μέσω της μάχης των εγχώριων βουβαλιών της ποδοσφαιρικής ολιγαρχίας στον άθλιο βούρκο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ενώ η πρώτη της κίνηση ήταν να διορίσει (όπως παντού…) στην αρμόδια Ανεξάρτητη Επιτροπή τα δικά της Μητσοτάκια, με το που έσκασε η εισήγηση της (Ανεξάρτητης  χα!) Επιτροπής άλλαξε εκ των υστέρων (!!!) το νόμο σε  χρόνο και δημοκρατικό ήθος μηδέν. Γνωρίζοντας (;) ότι έτσι κι αλλιώς η τροποποίηση δεν μπορεί να ισχύσει παρά από το επόμενο πρωτάθλημα.
Το επιτελικό κράτος είχε δώσει ελάχιστες μέρες  πριν το στίγμα της σουργελοποίησης: Είχε καλέσει σε σύσκεψη με θέμα την εξυγίανση του Ελληνικού ποδοσφαίρου τους «τέσσερις μεγάλους». Οι οποίοι εν συνόλω βρίσκονται ή έχουν βρεθεί κατηγορούμενοι, και κάποιες φορές καταδικασμένοι, για τον μισό ποινικό κώδικα σε επίπεδο βαρειών κακουργημάτων. Είναι οι ίδιοι που μπήκαν ένοπλοι στο γήπεδο και η δίκη τους αναβλήθηκε πέντε φορές ως τώρα. Αυτοί που μάρτυρες μα και ανακριτές (!!!) των υποθέσεών τους πεθαίνουν ή παραιτούνται συνεχώς. Μ΄ αυτούς θα εξυγιάνουν το ποδόσφαιρο, αυτούς μπουκώνουν συνεχώς με δημόσιο χρήμα, δημόσια γη, δημόσιες εγκαταστάσεις, ειδικές πολεοδομικές αβάντες κλπ..  Έτσι σχεδίαζε ο κ. Κοντονής και ολοκληρώνει ο κ Αυγενάκης.
Και η  αντιπολίτευση;  Η λαλίστατη αντιπολίτευση; Κάθεται και απολαμβάνει το στραπάτσο της κυβέρνησης. Νομίζουν –τρομάρα τους- ότι από τα απίστευτα αυτά χάνει μόνο η κυβέρνηση και οι ίδιοι βγάζουν πολιτικό μεροκάματο. Ότι το «και έτσι και γιουβέτσι» συνιστά ευέλικτη πολιτική , δείχνει «σύνεση και ρεαλισμό» αφού θα εκτιμηθεί και από τα Μπαόκια και από τους Γαβρους. Δεν φτάνει το μπόι τους να καταλάβουν (ειδικά οι ως εναλλακτικοί αυτοπροσδιοριζόμενοι) πως περισσότερο από την κυβέρνηση τραυματίζεται η συλλογική συνείδηση, τα κοινωνικά πρότυπα και σημεία αναφοράς.. Η κοινωνία εκπαιδεύεται στον αμοραλισμό, την αδικοκρατία, την πορτοφολάτη ανισότητα έναντι του νόμου, την οπαδική βία. Θέλετε παράδειγμα; Σ΄αυτόν τον ορυμαγδό οι πάντες είναι πεπεισμένοι –και πολύ καλά κάνουν- ότι αν υποβιβαζόταν μόνο η Ξάνθη ή κανένας Παναιτωλικός δεν θα άνοιγε μύτη
Παρατηρείστε μαζί μου: Τι λείπει από αυτόν τον χαμό; Μα η καρδιά της υπόθεσης! Το αν υπάρχει η δεν υπάρχει παρανομία! Αυτό έλειψε, αυτό λείπει, αυτό καταστρέφει συνειδήσεις και δίνει ειδικό βάρος στα χουλιγκάνια  που απειλούν με διχοτόμηση (!)  μια χώρα πτωχευμένη και απειλούμενη. Όμως η «ισότητα» στο πρωτάθλημα μέσω της  γενικευμένης ανομίας και ασυδοσίας των ολιγαρχών που, μαζί με την γενναία οικονομική ενίσχυση, έχει επιλεγεί ως κρατική πολιτική , είναι αυτό που καταστρέφει και το πρωτάθλημα και την κοινωνία. Είναι ακριβώς το γήπεδο στο οποίο η σύναξη των (με εξαιρέσεις) υποδίκων που καμώνονται τους προέδρους  των ΠΑΕ αισθάνεται ότι παίζει –και παίζει φευ- εντός έδρας. 
Η πεισματική προσήλωση στην  ουσία, στην κατάλληλα επικαιροποημένη νομοθεσία και σε ένα αντίστοιχο ειδικό πολιτικό σχέδιο θα μπορούσε να αμβλύνει έως και να ακυρώσει όλα εκείνα που δίνουν υπόσταση στο πολιτικό κόστος που τρομοκρατεί  τους ταγούς…Είναι  το μόνο που θα μπορούσε να εξυγιάνει τον οχετό που λέγεται ποδόσφαιρο. έναντι της γενικευμένης ανομίας , της βίας και της βρωμιάς.

1 σχόλιο: